gavelAanstaande dinsdag komt er een hoorzitting van de gemeente IJsselstein. Daarin zal een onderwerp centraal staan over de antenne situatie die Marco PE2MC heeft opgericht. Ter nog even duidelijk te stellen deze installatie is omgevingsvergunningsvrij. En dus behoeft dit bouwwerk geen vergunning.

De gemeente is van mening dat dit bouwwerk een exces is. Men vindt daarom dat men kan handhaven op deze gronden. De voorzieningsrechter vond de argumenten van zowel de welstand als van de gemeente niet correct. En heeft de gemeente ook toegesproken dat men nooit het oordeel had mogen verlaten van de welstand. Deze konden moeilijk bepalen dat de installatie een exces is.

Mede doordat er 1 buurtbewoner een klacht ingediend heeft zou het maatschappelijk belang in geding komen. En later is er een hetze gestart. Nu denkt de gemeente de troef in handen te hebben.

Dinsdag is de hoorzitting vanaf 20:30. De hoorzitting is openbaar en toegankelijk voor een ieder. Marco PE2MC is van mening dat de zendamateurs maar eens massaal in opstand moeten komen tegen dit soort zaken. Als deze installatie niet meer opgericht kan worden dan kan het grote gevolgen hebben voor zendamateur Nederland.
Vergunningsvrij is dan ineens niet meer vergunningsvrij. En dat zou een smet geven op de hobby die toch al steeds moeilijker word in Nederland met alle storingen die aan het opkomen zijn.

Bij deze dus een oproep, Heb je tijd kom lang en laten we elkaar steunen. Marco PE2MC is zeker van plan in andere zaken ook deel te nemen aan hoorzittingen.

Adres: Overtoom 1 te Ijsselstein Dinsdag 14 mei tijd: 20:30

IMG_7603-2